lauantai 26. maaliskuuta 2016

Se on tosi jees!

Onkohan niin, että ihmisen musiikkimaku saavuttaa lakipisteenä siinä parin kympin korvilla? Tosi moni mun lempparilevyistä alkaa olla nykyteinin mittakaavassa antiikkia, mutta niinpä se oli silloinkin kun itse kuului ns. "roikkuva räkä" - kansan edustajiin. Vanhempien musamaku oli ihan hanurista, mutta toisaalta mun oma ensimmäinen lempparikappale (no joo, Ipanan ikäisenä) oli sen ajan ykköshitti "Menolippu". Ja sehän  groovaa edelleen!

Vietin elämäni ensimmäiset vuodet jääkaapin ja hellan välissä. Jaa että miksikö? Koska siinä oli just mulle sopiva väli, ja mankka oli jääkaapin päällä. Osasin äänittää uusia biisejä radiosta ja loppuajat lauloin äänitelmiäni läpi. Tykkäsin yhtä paljon lasten lauluista ja iskelmästä. Siinä meni Mintut ja Villet ja Mäjokapäivätöitäteen -osasto sujuvasti peräjälkeen. Ja menee muuten edelleen - mies jaksaa ihmetellä, miten voin osata ulkoa koko Nitrodisco -aikakauden? Helposti!

Tämä musa-asia pälkähti päähän, kun siivosin aamullisen perunan istutuksen jälkiä meidän keittiöstä. Heitin koneeseen yhden kaikkien aikojen lempilevyistäni, Egotripin SuperEgon vuodelta 1997. On muuten ihan tolkuttoman hyvä meno edelleen! Väkisinkin siinä lähtee peräkontti veivaamaan, kun koko torppa raikaa:

Se on tosi jees
ei sun päässä oo vikaa
jos et haluu olla samaa kun muut.
Sä voit olla paljon parempi niitä
vaikkei kukaan muu sitä tajuu.

Mutta koskaan sä et saa
unohtaa
että kun maailma on paha ja masentaa
sä saat pilvet pakenemaan!
 
Se on (todellakin) tosi jees!
 
 
 
 
 

 
 

 
 

 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti