sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Kanamaisia uutisia!

Ihan on tässä tuiverruksessa unohtunut päivittää Arwon kanalan tuoreimmat tapahtumat. Kanalan puolella on tehty melkoisia investointeja - kävi nimittäin niin, että reissulta Kaustiselle tarttui meidän matkaan peräti 6 uutta jenkkikukkoa ja laumallinen kanoja siihen tykö!

On ilo olla mukana kehittämässä silkkikanojen jalostusta täällä kotimaassa. Teen yhteistyötä White Snowflake -kanalan kanssa ja sitä kautta myös meillä siitosparvet muotoutuvat uudelleen. Lisäksi sain kunnian ottaa yhden kokonaan uuden värilinjan meille Arwolaan. Ilolla ja ylpeydellä esittelen tässä Usa -linjaiset silkit värissä Porceain. Näitä yritän saada jatkossa aikaiseksi, mutta väri on hankala jalostaa - ihan itseäkin jännittää, mitä sieltä sitten aikanaan tulee.

Muita erikoisuuksiakin mukaan mahtuu. Tämän kukkoherran piti olla alkua meidän Paint -värin kasvatukselle, mutta kukko päättikin muuttua kolmiväriseksi. Vaikka väri ei olekaan millään tavoin virallinen, yritän lisätä sitä jatkossa, koska mielestäni tämä on yksinkertaisesti upea.

Kolmaskin uutuus porukasta löytyy. Suomessa ei toistaiseksi ole kasvatettu Cuckoo väriä, mutta nyt meillä on kaksi kukkoa Suomessa, toinen meillä ja toinen White Snowflake kanalassa. Tätäkin projektia lähdetään viemään eteenpäin, kunhan nuoriherra alkaa ymmärtää jotain kanojen päälle.

Lisäksi meille saapui uudet siitoskukot väriryhmiin valkoinen, sininen ja buff.  Kaikki ovat vielä nuoria, mutta loppukesällä varmaan aletaan päästä asiaan näiden kanssa. 
 
 
Kasvamassa on nyt myös ensimmäiset belgialaisporukan jälkeläiset. Jatkossa aion käyttää niitä yhdessä jenkkilinjojen kanssa, jotta saisimme geeniperimää laajennettua entisestään.  Kanalan puolella on siis luvassa jännittäviä aikoja tänä kesänä, ensimmäistä munaa odotellaan kuin kuuta nousevaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti