Kevät on kertakaikkiaan hienoa aikaa! Eniten kaikista odotan joutsenten paluuta, mutta kyllä hyvänä kakkkosena tulee ensimmäisten kylvösten puuhaaminen.
Ja tänään se alkoi, nimittäin farmarin kevätsesonki! Purkkirivistö on saapunut täyttämään kaikki keittiön laskutasot (kokkimies kiittää) ja kissoille luetaan lakia heti, mikäli taimialue alkaa niitä liikaa kiinnostaa.
Perinteisten kasvihuonekurkkujen ja tomaattien lisäksi tänä keväänä hyökättiin rohkeasti Thaimaan antimien pariin. Ihana Nina toi tullessaan paikallista chiliä, korianteria ja pitkiä papuja, joita toivottavasti päästään sitten kesän mittaan täällä korpisuomessakin maistelemaan. Kiitos!
Luonnollisesti myös männä vuonna hilpeyttä herättäneet keittiöperunat on laitettu itämään. Tänä vuonna aion keittää omat varhaisperunat hyvissä ajoin ennen juhannusta, vaikka voi olla, että ihan hintoihinsa nekin tulevat (kasvihuonetta lämmitetään tänä vuonna huhtikuusta eteenpäin, nyt kun sellainen kerran pihassa töröttää :-) ).
Ajattelinpa tässä myös testata, miten salaatti ja rucola mahtaisivat kasvaa tuossa keittiön ikkunalla. Perinteisten herneenversojen ja basilikan kumppanina olisi mukavaa nypätä leivän päälle salaatinlehti tai pari. Voi olla, ettei valo vielä riitä, mutta sinne kasvihuoneeseen saavat siirtyä nekin, kunhan kuukausi tässä vielä ihmetellään.
Ai niin, jaettakoon vielä kaikille yksi niksipirkkaniksi aiheeseen liittyen. Varsinkin tomaatin siemenet on ihan viheliäisen pieniä ja hankalia pyydystettäviä pussin pohjalta. Itse käytän näissä siemennyspuuhissa apuna vanhaa kunnon coctail-tikkua. Tylpällä päällä on hyvä tehdä multaan istutusreikä ja kun terävän pään kostuttaa, on sillä tosi helppo poimia pienimmätkin siemenenet suoraan purkkiin tiputettavaksi!
ps. Siihen joutsenten kaipuuseenkin löytyi ensiapu Turun reissulta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti