keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Pari sanaa suorituksesta

On se merkillistä, että vaikka olisi koko pitkä talvi aikaa, niin pieni pintaremppa on pakko aloittaa kaksi viikkoa ennen Joulua. Seuraavan kerran, kun lähden tapettikaupoille, soittakaa poliisit.

Alkutilanteessa iskee myrskyaamun inspiraatio. Koska ulos ei voi mennä, otetaan lapsityövoima käyttöön ja nypitään vanha tapetti alas. Hyvä, tässä vaiheessa kaikilla vielä kaikki hyvin.




 
 
Sitten koittaa eräskin alkuilta ja toteamus, että koska uusi sohva on saapunut noudettavaksi, on tapetti saatava seinään niinkun Nyt. Ja siitä se riemu sitten repeää, kun tapettia ähelletään seinään kiukuttelevan avioparin, lapsen, neljän kissan ja sokean koiran toimesta. Jottei hermorakenne pääsisi liian helpolla, valitaan vielä tapetti, joka on kohtuullisen vaikea kohdistaa (se olikin varmaan viimeinen asia, joka pälkähti valintavaiheessa päähän).  Hetkessä koko talo on kuin pommin jäljiltä ja kalusteita raijataan edes takaisin. Projekti voidaan kai tulkita onnistuneeksi, kun henkilövahingoilta vältyttiin ja tapetti on kuin onkin seinässä?





Uuden sohvan toimesta vietin parikin unetonta yötä. Kävi nimittäin niin, että turnausväsymys iski. Vuodesohvia oli tiirattu edestä ja takaa jo useampaan otteeseen, eikä tylsempää lajiketta ole varmaan olemassakaan. Painuin sitten lopulta kauppaan ja ilmoitin myyjälle, että kaupat tulee, jos väri on suunnilleen sinnepäin ja sängyn leveys riittävä. Ostotapahtuma kesti noin kymmenen minuuttia ja minä helpottuneena ulos. Kunnes taka-ajatus iski - olikohan se väri sittenkään sinnepäinkään?

Pakko oli kotonakin tunnustaa, että nyt on ilmassa Mokan mahdollisuus. Mikä onni, kun paketista paljastuikin juuri haluamani väri! Huone odottelee valmiina ensimmäistä yöpyjäänsä, tosin voi olla, että majoitun sinne itse ihan silkasta helpotuksesta.







Tänään oivalsin, että myös mukavanleppoisa hallinnan tunne Joulupuuhien sujumisesta onkin täyttä harhautusta. Luulin, että projekti on ihanmelkein kotona jo, kunnes tajusin, että itseasiassa meillä on ihanjustiinsa hoppu käsillä. Koska huomenna suuntaamme pienelle lomanpoikaselle, meillä on tarkalleen ottaen kaksi päivää aikaa saada hommat pakettiin ennen Joulua. Ensi hätään pesin läjän mattoja ja leivoin kuusi kakkua. Miehen pistin pölynimurikaupoille - tänään saadaan taloon uusi Testivoittaja (terveisiä Appiukolle!).






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti