lauantai 10. lokakuuta 2015

Niksinurkka

Kuulun niihin ihmisiin, joita Pirkan Niksi -osasto jaksaa naurattaa vuodesta toiseen. Suosikkini on sukkahousujen ihmeellinen maailma, kuten varmaan monella muullakin. (Tänä syksynä oli muuten jo tosi lähellä, etten lopulta kiskonut sukkapöksyjä ohjeen mukaan päähäni maastolenkille, josta tuliaisina oli joka ainut kerta sen seitsemän hirvikärpästä.)

Mietin joka kerta palstaa lukiessani,  että millaisetkohan ihmiset tuolla niksien takana mahtavat patsastella? Onko olemassa ihan oma ihmisryhmä, joka pystyy nykäisemään niksin hihasta tilanteessa kuin tilanteessa? Onko niiden lippiksen keskellä kenties propelli vai kuuluuko joukkoon enemmän virkattujen myssyköiden omistajia?

Aika moni niksi on ihan hanurista, mutta välillä mukana on suuria oivalluksia. Yhteen niistä päätin tänä syksynä tarttua ihan kemiallisen kokeen hengessä. Väittivät, että jos kanamunakennoon laittaa raakojen tomaattien seuraksi yhden omenan, kypsyttää omenan (mikälieneesesittenolikaan) happo tomaatit alta aikayksikön.

Koska meillä oli a) raakoja tomaatteja, b) kennoja ja c) omenoita, oli aika pistää laboratorio pystyyn.

Alkutilanne kennoissa näytti tältä:





Aikaa kulutettiin välissä reilu viikko ja TSADAM! Kypsiä tomaatteja!







Kyllä NiksiPirkka tietää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti