sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Voihan kausivaate!

Onko oikeasti olemassa mitään ärsyttävämpää kuin sesongin vaihto?  Ei nimittäin ole, jos puhutaan tästä kaaoksesta, joka meillä on täällä valloillaan.

Jostain syystä saan ihan mukavasti hevosten loimet esille heti syyskuussa, eikä kipua tuota muutenkaan kodin laittelu syksymeningille. Mutta juuri siinä kohtaa aasin selkä rusahtaa, kun pitäisi antaa talvelle periksi ja alkaa käydä läpi hanskoja, pipoja ja kenkiä.

Täällä maalla on kaikilla pakko olla erikseen rönttökamat ja siksi meilläkin on eteisessä oma kaappi vehkeille, joita käytetään pihalla ja tallissa.  No, sitten kun tämä ihana välikausi (yäk) on käsillä, alkaa eteiskaapin sisältö pursuta  joka ilmansuuntaan, kun säästä riippuen tarvitaan vuoron perään vuorellisia ja vuorettomia vaatteita. Toppahousuja ja kurahousuja. Välipukuja ja eripaksuisia kaulureita. Lapsen pukeminen tarhaan on ihan tähtitiedettä ja teetpä lopulta niin tai näin, pieleen menee joka tapauksessa. Ja sitten valuu räkä.

Tarvitaan aimo annos kiukkua ja eteinen, jossa ei enää mahdu laittamaan kenkiä jalkaan, ennen kuin alkaa tapahtua.  No,tänään alkoi. Mulla on noin 15 tuulitakkia, 57 hanskat ja 20 pipoa jonossa pesukoneeseen ja lisäksi kaikki Ipanalle pieneksi jääneet vaatekappaleet pestävänä ja lajiteltavana odottamaan kirpparipöytää.



 

 



Takan päällä on päivittäisenä sisustuselementtinä epämääräisiä kasoja kuivumassa, nekin saavat lähteä piipahtamaan koneessa.



 
Ja jos tästä kaikesta selviän hengissä, odottaa mua tämä. 



 
Leppoisaa sunnuntaita!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti