lauantai 18. tammikuuta 2014

Pajukko is back!

Ilmeisesti aika on taas tehnyt tehtävänsä, koska ranchin porukka löysi itsensä pitkästä aikaa pajukkoa raivaamasta. Ja vieläpä ihan vapaaehtoisesti!

Nyt kun lunta on näin vähän, on mitä passelein keli heilua moottorisahan kanssa - ja kaikki kaadettu ryteikkö on pois toukokuun pajupaniikista. Hätähousulle on mitä mieluisin ajatus siitä, että ryhtymällä pusikokonraivaukseen jo tammikuussa, pääsee vähän niinkuin salavihkaa etuilemaan keväthommissa!

Vaikka pakkasmittari näytti aamulla rapsakasti -23, ei pusikossa pääse kylmyys yllättämään. Kränkhärvelit pitävät kyllä huolen siitä, että hiki valuu selkää pitkin kelillä kuin kelillä. Punttisalille ei tarvitse vieläkään laahustaa, sen kun rahaa pajua niin kauan kun hauiksessa riittää ytyä. Ja sitten vielä pikkusen silkalla sinnillä päälle.

Ihan pakko on täälläkin hehkuttaa maailman parasta synttärilahjaa (joka sekin saapui etuajassa, jes!). Mulla on ihka ensimmäinen järjestelmäkamera, jonka kanssa kuvaaminen on niiiiin kivaa. Värit on ihan toisenlaiset, kuvakulmia voi miettiä ihan uudella tavalla, tarkentaa vaikka miten jajajaja... Odottelen into pinkeänä, että kameramaestromme Jukka saapuu kertomaan, miten kamera oikeasti toimii. Siihen saakka vetelen fiiliksellä.

Tänään taivaalla oli merkillinen valoilmiö, ikään kuin kaksi pystysuuntaista sateenkaarta auringon molemmin puolin.Kukapa osaa selittää, mistä moinen voi johtua?





 


 

1 kommentti:

  1. Pystysuuntaisia sateenkaareja sanotaan auringon haloksi. Halo-ilmiöllä on jotain tekemistä ilmassa olevan jään kanssa. Vaatii pakkasta, aurinkoa ja jäätä :)

    VastaaPoista