tiistai 22. heinäkuuta 2014

Messua asunnoista

Ihan ekana kaikki kootut valitukset aiheena asuntomessut 2014.

- Miksi tehdään asuntomessut, jossa ensimmäiset 10 taloa on sama kuin katsoisi ensimmäisen talon 10 kertaan? Ihan varmasti tuli nyt selväksi, että on muodikasta asua tummassa talossa, jossa on musta keittiö, raidallinen tapetti lasten huoneessa, kaksikerroksinen olohuone ja viihdehuone, jossa ei mahdu kävelemään.

- Miksi kukaan haluaisi maksaa 600 000 talosta, jonka seinästä on 3 metriä naapurin seinään?

- Miksi ne hienot korkeat ikkunat sijoitetaan suoraan naapurin terassille?

- Onko elämää ilman paljua tai muuta lotrauslaaria?

- Ja sokerina pohjalla, jos taloon kuuluu noin 20 neliötä leikattavaa nurmikkoa, voiskos sen leikata ihan vaikka vaan tilaisuuden kunniaksi?

Kuten tästä voimme päätellä, en oikein ollut tyytyväinen messujen antiin tänä vuonna. Poissaolollaan loistivat variaatiot, viimeistelty työn jälki ja ahaa -elämykset. Jotenkin tuntui siltä, kuin olisi käyskennellyt Ikea -alueella, vaikka talot varmaankin oli suunniteltu ihan viimesen päälle.

Harmittaa, että aina kun päätetään, että joku on muotia, se on sitten muotia ihan joka torpassa. Itse tykkäisin  siitä, että messuillakin olisi asumuksia erilaisiin makuihin ja erilaisille ihmisille. Ei niin, että esitellään suurella kohulla  vaikkapa "talo koiraperheelle", joka lopulta eroaa muista taloista  ainoastaan siksi, että siellä on juomakupit lattialla ja agilityrata takapihalla.

Toki näilläkin messuilla sentään jotain silmänruokaa linssiin osui. Tässä mun suosikit:















Kannattaapa käydä vilkaisemassa, varsinkin jos muotokielenä kuutio tuntuu omimmalta!

1 kommentti:

  1. Oon niin samaa mieltä!! Jo lehdistä messutaloja katsellessa tuli sellainen olo, että kaikki on tehty samalla kaavalla ja ne on nähty joka lehdessä jo ennenkin. Missä kaikki uusi ja innovatiivinen rakentaminen ja sisustaminen ovat?! Viimeistään nyt päätin, ettei messuille tarvitse tänä(kään) vuonna mennä.

    VastaaPoista